Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljena 140. obljetnica posvete crkve u Tribunju

Tribunj (IKA/TU)

Jubilarna 140. obljetnica posvete župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije proslavljena je u nedjelju 25. veljače u župi Tribunj.

Svečano misno slavlje i procesiju oko župne crkve predvodio je župnik Župe sv. Josipa Radnika – Ražine don Donald Marković. Koncelebrirali su župnik u Tribunju don Ante Vrcić i još šestorica svećenika.

U uvodnim mislima propovijedi don Donald je pojasnio simboliku obreda posvete župne crkve. Kako je naglasio, i sam je kao mladi župnik imao priliku graditi jednu župnu crkvu. Istaknuo je kako je kod izgradnje crkve bitna živa Crkva i izgrađena vjernička zajednica. Kada ostvarimo živu zajednicu onda nam je lako napraviti bilo kakvo zdanje, rekao je.

Vjernicima Tribunja don Donald Marković kazao je da imaju pravo biti ponosni, te da budu složni i nepodijeljeni. Vi ste živa Crkva, a ova vaša župna crkva slika je naše vjere koju nosimo u sebi. Klanjamo se u duhu i istini, i klanjamo se na ovom mjestu kojega su trudi vaših predaka izgradili, istaknuo je don Donald.