Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljena 50. obljetnica osnutka misije u Rothenburgu

Rothenburg (IKA)

Misijska zajednica u Rothenburgu ob der Tauber koja pripada Hrvatskoj katoličkoj misiji Nürnberg je u subotu 8. srpnja 2023. proslavila 50. godišnjicu osnutka.

Priprava i godišnjice proslavljene su zajedno s domaćom Župom sv. Ivana, koju vodi dekan Herald Sassik, a u čijem je pastoralnom vijeću troje Hrvata. U toj mjesnoj crkvi Hrvati desetljećima slave misu na hrvatskom jeziku. Podršku proslavi dao je i grad Rothenburg na čelu s gradonačelnikom. Središnji dio proslave bilo je euharistijsko slavlje koje je pod šatorom predslavio domaći njemački župnik zajedno s predstavnikom Bamberške nadbiskupije Norbertom Jungom, te s don Stjepanom Matijevićem i don Matom Križićem koji su kroz protekle godine bili voditelji te hrvatske misije, s don Ivanom Stojanovićem i sadašnjim voditeljem misije don Dragom Škaricom.

Nakon mise održani su prigodni pozdravni govori o suradnji, suživotu i međusobnom pomaganju Hrvata i domaćina kroz proteklih 50 godina. Za sve to voditelj misije zahvalio je u ime svih Hrvata, uz želju da i buduća suradnja bude plodonosna.

Nakon mise misijska folklorna skupina imala je nekoliko točaka hrvatskog plesa i pjesme, što je razveselilo prisutne. Druženje i slavlje proteglo se uz okrjepu i pjesmu.