Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljena katehetska nedjelja u Župi Kraljice sv. Krunice u Vođincima

Vođinci (IKA)

U Župi Kraljice sv. Krunice u Vođincima u nedjelju 12. rujna svečanim misnim slavljem obilježena je Katehetska nedjelja. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik Ante Šiško.

Misno slavlje animirao je mješoviti crkveni zbor, a homilija je bila upućena učenicima prvih razreda i njihovim roditeljima. Tumačeći čitanja, župnik Šiško je progovorio važnosti kako školske, tako i župne kateheze za sve uzraste. Pri tome je istaknuo važnost one najbitnije škole od svih životnih škola za kršćane – škole Evanđelja i u njoj se nalazi samo jedan Učitelj – Isus Krist.

Na primjeru svetog Petra, župnik Šiško je posvijestio važnost poniznosti i spremnosti da svaki dan iznova idemo u tu školu, nasljedujući Krista kroz tri bitna koraka: odricanjem samog sebe, prihvaćanjem križa i hodajući za Isusom.

Nakon homilije i krštenja malene Franke uslijedio je blagoslov učenika prvih razreda i njihovih torbi. Prvašićima, koji su na početku svog odrastanja u obrazovanju i vjeri, župnik je poklonio križić kao znak pripadnosti Kristu te čudotvornu medaljicu sv. Katarine Laboure kao zaštitu. U jutarnjim satima sličan program namijenjen učenicima prvoga razreda bio je i na misi u Novim Mikanovcima.