Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljena svetkovina sv. Dominika u Trogiru

Trogir (IKA)

U samostanskoj crkvi Sv. Dominika i Nacionalnom svetištu bl. Augustina Kažotića u subotu, 8. kolovoza proslavljena je svetkovina sv. Dominika. Svečano misno slavlje predvodio je fra Matija Matošević, a u koncelebraciji su bili fra Franjo Zelenika koji je izrekao i homiliju, fr. Petar Galić i don Dražen Balić.

U homiliji fra Franjo Zelenika je napomenuo „da je sv. Dominik bio običan čovjek, izvrstan propovjednik radosne vijesti te osnivač Dominikanskog reda“. „Živio je u plemićkoj obitelji i mogao je napredovati u službi koju je obnašao, ali on je sve odbio i ponizno prihvatio ono što je Bog od njega tražio. Propovijedao je Riječ Božju i svjedočio ju svojim životom“, nastavio je, dodavši da je život, u svim vremenima, izazovan za one koji vjeruju u Kristovu riječ.

„Pokušajmo živjeti Riječ Božju – to je ono što Bog traži od nas. Budimo prepoznatljivi po svojim djelima – neka nam u tome pomogne zagovor sv. Dominika čiju svetkovinu danas častimo“, zaključio je je fra Franjo Zelenika.

Prije kraja svečanog misnog slavlja nazočnima se obratio se fr. Petar Galić, zahvalivši svima koji su pridonijeli proslavi svetkovine.