Budi dio naše mreže
Izbornik

Provincijal Krišto pohodio braću u potresom pogođenim područjima

Petrinja (IKA)

Provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto i provincijalni ekonom fra Ivan Utješinović pohodili su 30. prosinca franjevce u mjestima stradalim u potresu i proveli dan s njima kako bi im izrazili bratsku podršku i očinsku brigu.

Na području potresa koji je pogodio našu Domovinu nalaze se i franjevci Provincije sv. Ćirila i Metoda koji upravljaju župama i u njima žive i djeluju. Župa sv. Ivana Pavla II. nalazi se u samoj Petrinji, a njome upravlja fra Dragan Grizelj. Fra Dragan upravlja i župom u Hrastovici, gdje i živi u župnoj kući. Malo dalje je franjevački samostan i župa u Hrvatskom Čuntiću kojima upravlja fra Petar Žagar. Na samoj granici s BiH je Hrvatska Kostajnica u kojoj je također franjevački samostan i župa u kojima djeluju i žive fra Stjepan Jambrošić i fra Leopold Palić.

Nijedan od fratara nije ozlijeđen niti je nastradao na bilo koji način. U potresu su stradale filijalne kapelice župa u Čuntiću, Hrastovici i Hrvatskoj Kostajnici. Glavne župne crkve su također oštećene, izvijestili su iz Provincije.

Oni koji žele materijalno pomoći franjevcima u potresom pogođenim područjima mogu to učiniti uplatom na žiro račun:

Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda

Kaptol 9

10000 Zagreb

OIB: 52614813830

IBAN: HR132360000 1101515161

SWIFT: ZABAHR2X

S naznakom: „Za potresom pogođene župe i samostane“.