Budi dio naše mreže
Izbornik

Provincijski susret ministranata u Molvama

Molve (IKA)

Susret ministranata Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca održan je u Župi Uznesenja BDM u Molvama 25. svibnja.

Na susretu su se okupili ministranti iz župa u kojima djeluju franjevci konventualci. Došli su sa svojim voditeljima svećenicima u Marijino svetište iz Zagreba, Pule, Splita, Vinkovaca, Siska i Molva. Susret je započeo procesijom od zavjetne kapelice Majke Božje Molvarske do župne crkve gdje je bilo svečano euharistijsko slavlje koje je predslavio o. Stjepan Brčina, magistar bogoslova i provincijski promicatelj duhovnih zvanja. U koncelebraciji su bili svećenici o. Đuro Hontić, o. Matija Antun Mandić, o. Filip Pušić, o. Ivan Marija Lotar, o. Zdravko Tuba i o. Josip Ivanović koji je i vodio program ovoga susreta ministranata. U propovijedi je o. Stjepan naglasio ljepotu dara ministrantskog služenja svećeniku, predstavniku samoga Krista, ljubav koju im Krist daruje i kojom ih okuplja oko euharistijskog stola.

Nakon euharistijskog slavlja program je nastavljen zajedničkim fotografiranjem u župnoj crkvi, podravskoj katedrali, i kvizom provjere ministrantskog znanja. U kvizu znanja pobijedila je skupina iz Vinkovaca, drugo mjesto su osvojili ministranti iz Molva i treće ministranti iz Pule. U pojedinačnom natjecanju starijih ministranata pobijedio je Lovro Krajina.

Predah i zajedništvo blizine razigranih mladih ministranata nastavljeno je uz obiteljski stol i blagovanje pripremljene okrepe domaćina susreta. Sportska natjecanja doprinijela su izgradnji natjecateljskog duha koji priznaje poraz i prihvaća pobjedu te potiče kvalitetnu igru poštujući pravila i razvijajući profinjenost sportskog natjecateljskog programa. Pobjednici u nogometu su ministranti iz Molva, drugo su mjesto osvojili ministranti iz Splita i treće ministranti iz Vinkovaca. Svi su primili zaslužene nagrade: pehar, medalje, diplomu i uvijek dobrodošlo malo, ali lijepo iznenađenje.