Budi dio naše mreže
Izbornik

Prva emisija „Priprema, pozor – SHKM!“ o Susretu mladih u Zagrebu

Zagreb (IKA)

Prva emisija „Priprema, pozor – SHKM!“ posvećena Susretu hrvatske katoličke mladeži emitirana je u nedjelju 9. veljače na Laudato televiziji. Specijalizirana emisija koja obrađuje teme vezane za pripremu SHKM-a emitirana je u 14.30 sati, a prvi gost bio je povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije Ivan Valentić, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Emisiju, u suradnji s Laudato televizijom i Hrvatskim katoličkim sveučilištem, potpisuje Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije a voditeljski par su studenti komunikologije Hrvatskoga katoličkog sveučilište Antonio Nikolić i Matea Vidulić pod mentorstvom profesora s Odjela za komunikologiju HKS-a doc. dr. Krunoslava Novaka-


„Želja nam je ovom emisijom pokazati kako se Zagreb priprema za Hrvatsku i kako se Hrvatska priprema za Susret mladih u Zagrebu“, istaknula je voditeljica emisije Matea Vidulić.
Tema prve emisije posvećena je samoj ideji Susreta hrvatske katoličke mladeži. Kako su oni pokrenuti i što znače za mjesnu Crkvu. Vlč. Valentić istaknuo je da su Susreti hrvatske katoličke mladeži velika okupljanja mladih koja žele potaknuti mlade na razmišljanje o Evanđelju koje Crkva naviješta, ali i nadahnuti mlade da po povratku sa susreta nastave u svojim sredinama svjedočiti vjeru.
Kroz dvije reportaže u emisiji su prikazani pripremni susreti mladi u Zagrebačkoj nadbiskupiji kroz prošlu godinu te prilog iz Varaždinske biskupije u kojem je dočarana atmosfera kako se mladih iz te biskupije pripremaju za susret u Zagrebu. Vlč. Valentić protumačio je geslo susreta te odgovarao na pitanja vezana uz pripremne kateheze koje su poslane na sve župe u Hrvatskoj, volontiranje na susretu, obitelji koje će svoje domove otvoriti mladima te o programu samog susreta.
Na kraju emisije vlč. Valentić izrazio je radost što će susret mladih 9. i 10. svibnja biti poticaj i nadahnuće velikom broju mladih da odvažno i ustrajno žive kršćanski poziv.

Utemeljiteljica i glavna urednica Laudato televizije Ksenija Abramović izrazila je zadovoljstvo zbog realizacije ovog zajedničkog projekta koji je pokrenuo Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije a koji će publici Laudato TV u njihove domove donijeti informacije vezane uz Susret hrvatske katoličke mladeži.
Druga emisija „Priprema, pozor – SHKM!“ na rasporedu je 23. veljače u 14.30 sati na Laudato TV.

Ključne riječi:
Emisija laudato.tv SKHM