Budi dio naše mreže
Izbornik

Prva ovogodišnja sveta misa na Lokrumu

Lokrum (IKA)

Prva misa u ovoj godini na otoku Lokrumu proslavljena je u nedjelju, 7. lipnja, ispred crkve Navještenja Blažene Djevice Marije.

U prekrasnoj prirodi otoka Lokruma misu je predvodio katedralni župnik i župni upravitelj Župe sv. Andrije don Marin Lučić zajedno s patrom Vinkom Maslaćem i trajnim đakonom don Tomislavom Sikavicom.

Misnom slavlju svetkovine Presvetog Trojstva nazočio je veliki broj vjernika što je potvrdio i predvoditelj slavlja kazavši „nikad vas nije došlo ovoliko.“

U prigodnoj propovijedi župnik Lučić rekao je kako Bog tako ljubi svijet i želi se nama približiti da nas nije došao osuditi već spasiti. “Adam i Eva su nakon grijeha bježali od Boga jer su ga se bojali, no Bog se njima približio. Tako se Bog i nama želi približiti”, kazao je propovjednik.

Nadalje, u svojoj propovijedi istaknuo je da je u prirodi sve trojstveno, poglavito u našem životu. Primjer je obitelj koja je slika Trojstva gdje iz ljubavi dvoje ljudi nastaje nova osoba, novi život. Čim kršćani prime Duha Svetoga oni ulaze u odnos Presvetog Trojstva, a sveta misa vrhunac je toga jer je prikazujemo Ocu po Isusu Kristu. “Bog je nama tako blizu pa u ovoj prekrasnoj prirodi na Lokrumu možemo prepoznat Boga koji je sve to stvorio za nas”, zaključio je katedralni župnik.

Mise na otoku Lokrumu inače započinju u svibnju na blagdan Pohođenja Blažene Djevice Marije i slave se jednom mjesečno tijekom turističke sezone, dok je Lokrum otvoren za posjetitelje. Ove godine zbog pandemije koronavirusa to nije bilo moguće. Besplatan prijevoz brodom, kao i svake godine, omogućio je Rezervat Lokrum.

Ključne riječi:
don Marin Lučić Lokrum sveta misa