Budi dio naše mreže
Izbornik

Prva sjednica Povjerenstva za medicinske sestre članice redovničkih zajednica

Zagreb (IKA)

U utorak 19. siječnja u prostorijama Hrvatske redovničke konferencije (HRK) održana je prva sjednica Povjerenstva za medicinske sestre članice redovničkih ustanova nakon imenovanja i izbora novih članova. Za voditeljicu Povjerenstva imenovana je s. Dragana Petrović, a članice Povjerenstva su: s. Ankica Krupnicki, s. Terezija Rukavina, s. Viktorija Marjanović i s. Danijela Bego. Na sjednici nije mogla prisustvovati s. Danijela Bego.

Nakon uvodne molitve i međusobnog upoznavanja članova, Povjerenstvo je raspravljalo o aktivnostima u 2021. godini. Ukoliko epidemiološka situacija bude dopuštala, Povjerenstvo bi nastavilo s redovitim aktivnostima: obilježavanje Svjetskog dana bolesnika, posjet Loborgradu, godišnji seminar za medicinske sestre redovnice… Planira se i posjet Domu za starije i nemoćne u Petrinji. Sve bi te aktivnosti Povjerenstvo željelo ostvarivati u suradnji s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara.

Osobit naglasak na sjednici stavljen je na organizaciju obilježavanja Svjetskog dana bolesnika (blagdan Gospe Lurdske – 11. veljače). Povjerenstvo poziva sve medicinske sestre članice redovničkih ustanova da potaknu medicinsko osoblje u svojem radnom okruženju na svijest obilježavanja Dana bolesnika već svatko prema svojim mogućnostima.