Budi dio naše mreže
Izbornik

Psihosocijalna podrška zagrebačkog Caritasa djeci žrtvama nasilja u obitelji

Zagreb (IKA)

Caritas Zagrebačke nadbiskupije počeo je provedbu projekta u sklopu kojega će pružiti pomoć i podršku djeci žrtvama nasilja u obitelji.

Projekt „Psihosocijalna podrška djeci žrtvama nasilja u obitelji“, kojega je Caritas Zagrebačke nadbiskupije prijavio Zagrebačkoj županiji na Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija čije je područje djelovanja kulturnog, socijalnog, humanitarnog, vjerskog, obrazovnog i sličnog značenja u 2023. godini, odobren je za financiranje u iznosu od 2.500 eura te je ugovor potpisan 26. svibnja 2023. godine.

Kroz ovaj projekt provodit će se grupni i individualni tretmani s djecom i majkama u Kući za žrtve obiteljskoga nasilja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Glavni cilj projekta je jačati samopoštovanje, razviti vještine asertivne i nenasilne komunikacije kao i pozitivne životne vještine kod djece kroz stručnu pomoć i podršku te kroz sudjelovanje u iskustvenim grupama.

Na taj način radit će se i na prevenciji međugeneracijskog prijenosa nasilja i izgradnji kulture nenasilja. Kroz projekt djeca će dobiti dublji uvid u zdrave modele ponašanja u okolini i obitelji kako bi njihova slika obiteljskih odnosa, ali i svih drugih socijalnih odnosa bila zdravija i pozitivnija, a što će ujedno pridonijeti i prevenciji daljnjih psihosocijalnih problema i poremećaja, navodi se u izvještaju Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.