Budi dio naše mreže
Izbornik

Put svjetla u dubrovačkoj katedrali

Dubrovnik (IKA)

Na Putu svjetla koji se molio prvog od devet dana ususret svetkovini Duhova, u petak 22. svibnja na večernjoj molitvi u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku naglasak je stavljen na pripravu za dolazak Duha Svetoga.

Molitvu je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić, a nakon pobožnosti Puta svjetla vjernici u katedrali i u svojim domovima uz izravni online prijenos uz upaljene krsne ili obiteljske svijeće obnovili su krsna obećanja. Večernja molitva završila je pjevanjem himna „Dođi, Duše Presveti“ i molitvom Gospi od Porata te biskupovim blagoslovom.

„Hodeći za Uskrsnulim i s Uskrsnulim želimo planirati svoje vlastite životne putove kako bi naš život postao put svjetla i svjedočanstvo njegova uskrsnuća“, kazao je u uvodu molitve biskup Uzinić. „Svjedočiti znači nasljedovati i drugima pokazivati riječima, još više životom ono što svjedočimo. Biti svjedoci uskrsnuća znači svaki dan sve više postajati radosni, hrabri i zauzeti u djelotvornoj ljubavi i biti navjestitelji svijetu i vremenu u kojem živimo trajne novosti Evanđelja Isusa Krista i nade koja je u njemu sadržana, a kojoj je potvrda Isusovo uskrsnuće.“

Pjevanje je predvodila voditeljica Mješovitoga katedralnog zbora prof. Maja Marušić a pridružili su joj se svećenici, redovnice i vjernici na molitvi u katedrali.