Budi dio naše mreže
Izbornik

Radionica za “Marijine obroke”

Babina Greda (IKA/TU)

U subotu, 23. ožujka u Župi sv. Lovre, đakona i mučenika u Babinoj Gredi održana je druga radionica za “Marijine obroke”. Radi se o međunarodnom karitativnom pokretu koji godišnje hrani više od milijun i četiristo tisuća gladne djece.

Volonteri su se, na poticaj župnika Ive Tunjića, okupili u vjeronaučnoj dvorani i započeli susret molitvom. U radionici je sudjelovalo 38 volontera različitih dobnih skupina. Zajednički su pravili proizvode od domaćeg tijesta, koje će prodavati na štandu “Marijinih obroka” na Cvjetnicu, 14. travnja ispred župne crkve prije i poslije misa.

Vizija je “Marijinih obroka” da svako dijete na mjestu obrazovanja primi jedan obrok dnevno. Osim poticanja na obrazovanje, kupovinom hrane od lokalnog stanovništva i volontiranjem potiču se lokalna ekonomija te uključenost cijele zajednice. Za prehranu jednog djeteta potrebno je prosječno 120 kn godišnje. Spominjala se tijekom dana i rečenica sv. Majke Terezije: „Ako ne možete nahraniti stotinu ljudi, nahranite jednog čovjeka”, kao motiv volonterima i svima koji žele pomoći u toj plemenitoj misiji.