Budi dio naše mreže
Izbornik

Radionica za voditelje župnih Caritasa Krčke biskupije

Krk (IKA)

U organizaciji biskupijskog Caritasa u subotu 15. veljače u Krku je održano predavanje i radionica za voditelje župnih Caritasa o temi „Upravljanje kućnim budžetom i osobnim financijama”, s ciljem što kvalitetnije pomoći potrebitima koji se obrate župnim Caritasima.

Nakon riječi dobrodošlice i pozdrava ravnatelja biskupijskog Caritasa mons. Ivana Milovčića, predavanje i radionicu održali su bračni par Zrinka i Zlatko Gregov. Mr. sc. Zrinka Gregov diplomirana je inženjerka agronomije, magistrica biologije i magistrica ekonomije. Zlatko Gregov je prvostupnik ekonomije s iskustvom u informatici i internet bankarstvu. Žive i rade u Zagrebu, roditelji su petero djece i zajedno kroz više od dva desetljeća vode tečajeve priprave za brak. Na radionici su vrlo iskreno i otvoreno, nadopunjavajući se, objasnili važnost planiranja i upravljanja kućnim budžetom, s puno primjera iz vlastitog života. Mnogi su zaželjeli da se takva radionica održi ponovno u skorije vrijeme, jer su shvatili da se na predavaju stiglo progovoriti tek o malom djelu ove teme. Susret je završio podjelom certifikata prisutnim voditeljima te domjenkom uz neformalno druženje.

„S ove Caritasove radionice vraćam se obogaćena za nova znanja i vještine o kojima su nas poučili izrazito dragi i ugodni predavači, bračni par Gregov. Dokazali su nam, govoreći iz osobnog životnog iskustva, da sve ono o čemu svakodnevno brinemo (a financije i kućni budžet su u našim svakodnevnim brigama i te kako zastupljeni), imaju svoj temelj u našem odnosu prema vjeri, Bogu i bližnjemu. Predavanje je proteklo ugodno i korisno. Bilo bi lijepo da se ovakve radionice održavaju i ubuduće”, istaknula je voditeljica župnog Caritasa Risike Maja Kirinčić, objavljeno je na mrežnim stranicama Krčke biskupije.