Budi dio naše mreže
Izbornik

Radionice u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika - Osijek

Osijek (IKA)

Potaknuti uspješnim programima prijašnjih godina, u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika u Osijeku nastavilo se s održavanjem radionica u sklopu prve godine novog programa „Resocijalizacija beskućnika - Budimo im podrška na putu do samostalnosti“, koje financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Psihijatar dr. Božidar Popović održao je u ponedjeljak, 1. lipnja radionicu na kojoj su korisnici potaknuti da se otvore i slobodno govore o sebi. Iako na početku s malom zadrškom, sudionici su se otvarali i govorili o svojim mislima. Vidno motivirani, zajedno s psihijatrom dogovorili su da će razmisliti o tome što će biti tema sljedećeg susreta.

Sljedećeg dana održane su tri objedinjene radionice: radno-terapijska, koju su održale Mira Vego i Ljiljana Vetengl, dramsko-glazbena, koju je vodila Tajana Balatinac i zdravstvena pod vodstvom Petre Vego. Uz ugodno druženje, korisnici su uz glazbenu pratnju pjevali, glumili i radili tjelovježbu, razgovarali o trudu i radu na izradi vrtnog namještaja.

U četvrtak, 4. lipnja održane su dvije radionice brige o zdravlju, koje je vodila medicinska sestra Katica Andraši na temu prevencije kroničnih bolesti. Korisnici su slušali predavanja s velikim zanimanjem te potom iskoristili mogućnost postavljanja pitanja. Posebno zanimljivo bilo im je mjerenje šećera u krvi i krvnoga tlaka te im daljnje vođenje evidencije predstavlja svojevrstan izazov i nešto novo u dnevnoj rutini.