Budi dio naše mreže
Izbornik

Raščlamba 28. hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdes

Zagreb (IKA)

Raščlamba 28. hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdes održana je u utorak 31. svibnja u sjedištu Vojnoga ordinarijata na zagrebačkom Ksaveru, izvijestili su iz Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske.

Na susretu su bili djelatnici Vojnog ordinarijata, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, članovi Povjerenstva za pripremu i provedbu hodočašća u Lourdes, te predstavnici ostalih službi koje su aktivno sudjelovale u organizaciji i provedbi 28. hodočašća u Lourdes od 10. do 17. svibnja ove godine.

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan započeo je sastanak s molitvom. Pozdravivši sve nazočne, zahvalio je svima koji su dali svoj doprinos u održavanju hodočašća. Glavni koordinator hodočašća generalni vikar don Marko Medo zatim je predstavio izvješće o provedbi 28. hodočašća počevši od samog polaska na hodočašće iz crkve Svetog Križa u Sigetu do povratka u Zagreb.

Zapovjednik 28. hrvatskog hodočašća u Lourdes i zapovjednik Zapovjednog operativnog središta brigadni general Ivan Turkalj izrazio je zadovoljstvo provedbom hodočašća i zahvalio je svim ustrojstvenim jedinicama na korektnoj suradnji i zalaganju da hodočašće bude uspješno provedeno.

Zamjenik zapovjednika hodočašća za MUP i načelnik Policijske uprave istarske Božo Kirin izvijestio je o provedbi obveza u nadležnosti MUP-a i u ime Ministarstva zahvalio svim sudionicima na dobro organiziranome hodočašću. Svoje zadovoljstvo održanim hodočašćem istaknuli su i državni tajnik u Ministarstvu obrane Branko Hrg i glavna tajnica Ministarstva unutarnjih poslova Sanda Šimić Petrinjak.

U nastavku su nazočni djelatnici službi koje su sudjelovale u pripremi i provedbi hodočašća iznijeli zapažanja i sugestije za pripremu narednog 29. hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdes,  izvijestili su iz Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske.