Budi dio naše mreže
Izbornik

Raspisan natječaj za V. Susret duhovnog dječjeg stvaralaštva „Cvjetići svetoga Antuna“

Čakovec (IKA)

Župa sv. Antuna Padovanskoga na čakovečkome Jugu raspisuje natječaj za V. Susret duhovnog dječjeg stvaralaštva „Cvjetići sv. Antuna“, objavio je 15. ožujka 2023. Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Tema ovogodišnjeg natječaja je „Molitva za mir“.

Na natječaj se mogu poslati dječji literarni i likovni radovi djece predškolske dobi te radovi učenika osnovne škole.

Literarni radovi mogu biti pisani standardnim hrvatskim jezikom ili hrvatskim narječjima u obliku pjesme, molitve ili kratke priče, a likovni u tehnikama: pastel, gvaš, tempera ili kombinirana tehnika (pastel +akvarel).

Svi radovi moraju biti poslani do 20. svibnja 2023. isključivo zemaljskom poštom na adresu: Župa svetog Antuna Padovanskog, Trg svetog Antuna Padovanskog 1, 40 000 Čakovec s naznakom: Za natječaj „Cvjetići sv. Antuna”.

Izjava o davanju suglasnosti može se preuzeti sa stranice Varaždinske biskupije.

Pravila natječaja

  1. Tema natječaja je „Molitva za mir“.
  2. Na natječaj se mogu poslati dječji literarni i likovni radovi djece predškolske dobi te radovi učenika osnovne škole uz tematiku: vjera i molitva za mir, razmišljanja o važnosti mira u obitelji i društvu, među narodima, nade i želje da se očuva mir, da se zaustave ratovi i patnje djece, suosjećanje i podrška prognanima zbog rata. Uputimo molitve Gospodinu, Gospi, Isusu, odabranome svecu…
  3. Literarni radovi mogu biti pisani standardnim hrvatskim jezikom ili hrvatskim narječjima u obliku pjesme, molitve ili kratke priče.

Likovni radovi djece predškolskog uzrasta: djeca neka rade u tehnikama u kojima se vole likovno izražavati osim olovke i drvenih bojica.

Likovni radovi djece osnovnoškolskog uzrasta: tempera, pastel i kombinirane tehnike (gvaš i tuš) ili (kolaž i tuš).

4. Pozivamo vjeroučiteljice i vjeroučitelje da u okviru vjeronaučne nastave potaknu vjeroučenike na izradu literarnih i likovnih radova. Isto tako, pozvani su svi učitelji i učiteljice, kao i drugi nastavnici i profesori (posebno Hrvatskoga jezika i Likovne kulture) da se uključe u ovaj natječaj i animiraju učenike u izradi radova.

5. Svaki rad treba imati: naslov, ime i prezime djeteta ili učenika, ime mentora, vrtićku skupinu ili razred, broj mentora i broj mobitela barem jednog roditelja. Za likovni rad potrebno je navesti i tehniku.

6. Sve radove ocijenit će povjerenstvo, a svi sudionici dobivaju zahvalnice za sudjelovanje. Nagrađujemo tri najbolja likovna rada za predškolski uzrast, tri najbolja literarna i likovna rada od 1. do 4. razreda, tri najbolja literarna i likovna rada od 5. do 8. razreda. Ne nagrađujemo skupne radove.

7. Svaki dječji vrtić može poslati 20 radova. Osnovna škola može poslati 20 radova: 10 radova od 1. do 4. razreda, 10 radova od 5. do 8. razreda.

Svi radovi šalju se isključivo zemaljskom poštom. Pristigli radovi se ne vraćaju.

Natječaj je otvoren od 1. ožujka 2023. godine. Svi radovi moraju bit poslani do 20. svibnja 2023. na adresu:

Župa svetog Antuna Padovanskog
Trg svetog Antuna Padovanskog 1
40 000 Čakovec
s naznakom: Za natječaj „Cvjetići sv. Antuna“

8. Rezultate natječaja objavit ćemo na Facebooku i mrežnoj stranici Župe sv. Antuna Padovanskog – Čakovec: www.zupa-cakovec-jug.com.

9. Svečana dodjela nagrada i priznanja bit će u utorak, 13. lipnja 2023. godine u 17 sati u Župi svetog Antuna Padovanskog u Čakovcu.

10. Svaki rad mora imati priloženu potpisanu izjavu roditelja o davanju suglasnosti za prikupljanje, obradu i objavu osobnih podataka u svrhu sudjelovanja na natječaju te sljedeće podatke:
NAZIV RADA:
IME I PREZIME AUTORA:
RAZRED I NAZIV ŠKOLE ili VRTIĆA:
MENTOR/MENTORICA (ako ima):
BBROJ MOBITELA MENTORA:
IME I PREZIME BAREM JEDNOG RODITELJA:
BROJ TELEFONA/MOBITELA BAREM JEDNOG RODITELJA:

fra Josip Šoštarić, župnik