Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupa-sv-antuna-padovanskoga

Aktualno HKR-a: Moći bl. Alojzija Stepinca stižu u baziliku sv. Antuna

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša će na svetkovinu posvete župne crkve na zagrebačkom Svetom Duhu, 24. studenoga 2023., bazilici sv. Antuna Padovanskoga predati u trajni posjed relikviju bl. Alojzija Stepinca, što je najavljeno u emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija.

Proslava pete obljetnice početka Duhovno-duhovitih večeri na Svetome Duhu

Peta obljetnica početka održavanja Duhovno-duhovitih večeri, evangelizacijskog projekta koji za mlade organizira Evangelizacijska zajednica Sveti Duh, obilježena je 12. listopada 2023. svečanim euharistijskim slavljem koje je u manjoj bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu predvodio ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić.

Pula: Proslavljen blagdan svetog Pija iz Pietrelcine

Župa sv. Antuna Padovanskoga u Puli organizirala je trodnevnu duhovnu pripravu od 20. do 22. rujna 2023. u povodu spomendana sv. Pija iz Pietrelcine koji je proslavljen u subotu 23. rujna. Crkva sv. Antuna je jedina na području Porečke i Pulske biskupije koja čuva relikviju sv. Pija.

Biskup Komarica blagoslovio kipove u Vujinovićima

Misno slavlje kao i obred blagoslova kipova Blažene Djevice Marije i Milosrđa Božjeg u filijalnoj crkvi župe Petrićevac u Vujinovićima predvodio je 17. rujna banjolučki biskup Franjo Komarica uz koncelebraciju gvardijana i župnika fra Domagoja Šimića.

Biskup Palić pohodio Šuicu i blagoslovio oltar kapelice na brdu Rajkovača

Na brdu Rajkovača u župi Šuica u nedjelju, 13. kolovoza mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić predvodio je euharistijsko slavlje, tijekom kojega je blagoslovio oltar u kapelici sv. Jeronima, objavljeno je na mrežnim stranicama Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije.

1 2 3 15