Budi dio naše mreže
Izbornik

Razgovor Glasa Koncila sa s. Jelenom Lončar

Zagreb (IKA)

Ususret 90. obljetnici utemeljenja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sugovornica središnjega intervjua u Glasu Koncila priređenom za nedjelju 22. listopada je s. Jelena Lončar.

„Materijalna oskudica itekako je prisutna u društvu, to mi vidimo i u svojem radu i o njoj se puno u javnosti govori. Ipak nas daleko više zabrinjava duhovno i socijalno siromaštvo; otuđenost ljudi jednih od drugih, beznadnost i besmisao života, poremećen i relativiziran sustav vrijednosti te osamljenost koja je prisutna u svim slojevima i među svim generacijama“, upozorila je uz ostalo u razgovoru ravnateljica zagrebačkoga Caritasa.

„Djeca i mladi odgajaju se za slobodu bez odgovornosti, za život užitaka i brze zarade bez odricanja i žrtve, za ugodu vlastitim potrebama, bez obzira kako je čovjeku pokraj mene. Tako postavljene stvari i ne mogu dovesti do drugoga nego do duboke moralne i duhovne krize. A ako se na to nakalame i egzistencijalni problemi materijalne neimaštine i oskudice, tu pucaju svi odnosi i dolazi do dubokih problema i lomova unutar čovjeka, a onda i unutar obitelji“, kazala je u razgovoru s. Jelena Lončar.