Budi dio naše mreže
Izbornik

Razmatrana suradnja Teološko-katehetskog instituta u Mostaru s KBF-om i Univerzitetom u Sarajevu

Sarajevo (IKA)

Moderator Teološko-katehetskog instituta u Mostaru (TKIM) mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić i predstojnik TKIM-a doc. dr. Marko Šutalo posjetili su 24. studenoga Univerzitet u Sarajevu gdje su se susreli s rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom i dekanom Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Darkom Tomaševićem, izvijestio je sarajevski KBF.

Tijekom susreta predstavljen je rad Teološko-katehetskog instituta, te su razmatrani aspekti daljeg funkcioniranja i organizacije rada i djelovanja Instituta kroz suradnju s Katoličkim bogoslovnim fakultetom i Univerzitetom u Sarajevu.

Teološko-katehetski institut u Mostaru je visokoškolskaznanstveno-nastavna ustanova Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije. Osnovan je 1987. s naslovom Teološki institut u Mostaru, kao područni odjel Vrhbosanske katoličke teologije u Sarajevu, u skladu sa zahtjevima Drugoga vatikanskog koncila i potrebama mjesne Crkve za duhovnom i teološkom izobrazbom katoličkih laika. TKIM ima obilježje visokoškolskoga znanstveno-nastavnoga crkvenog učilišta teološko-katehetskih i religijsko-pedagoških znanosti. Na njemu se poučava u bogoslovnim i filozofskim znanostima, religijskoj pedagogiji i katehetici, te drugim društvenim i humanističkim znanostima koje pripadaju kršćanskoj i općoj kulturi.