Budi dio naše mreže
Izbornik

Rekreativno-molitveni dan u Jakšiću

Jakšić (IKA)

Milosrdne sestre sv. Križa iz Đakova posjetile su uoči svetkovine Duhova, u subotu 18. svibnja Župu sv. Barbare u Jakšiću kod Požege kako bi animirale djecu i mlade te ih tako pripremile za svetkovinu Pedesetnice, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Prijepodnevni dio programa protekao je u pjesmi i različitim natjecateljskim igrama nakon čega je uslijedio ručak (roštilj) kojega su za sve sudionike pripremili njihovi očevi. Nakon okrepe, djeca su nastavila svoj program pjesmom, molitvom i kratkim tumačenjem o tome tko je Duh Sveti i kako ga se može prepoznati u životu. U tome dijelu djeca su se ujedno pripremila i za misu svetkovine Duhova na kojoj će upravo oni moliti za darove Duha Svetoga.

Cijeli je susret protekao u veselom ozračju, radosnom slavljenju Gospodina i druženju. Na susretu su sudjelovala djeca osnovne škole i to pretežito prvopričesnici i krizmanici. Program su vodile: s. Doroteja Krešić, s. Branimira Bedeničić, s. Anđela Sudar, s. Marta Kovačić i postulantica Ana Umiljanović.

Sestre su zahvalile župniku Ivanu Rončeviću za poziv i uzajamno dijeljenje vjere koje su imale priliku doživjeti u toj živoj župnoj zajednici.