Budi dio naše mreže
Izbornik

Rektor HKS-a dr. Tanjić na zasjedanju Upravnog odbora FIUC-a u Parizu

Pariz (IKA)

Rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić sudjelovao je na zasjedanju Upravnog odbora Međunarodne federacije katoličkih sveučilišta (FIUC) koje se održalo od 7. do 9. ožujka na Pariškom katoličkom sveučilištu, Institut Catholique de Paris.

Članovi Upravnog odbora u sjedištu FIUC-a razgovarali su o aktivnostima, programima i djelovanju Federacije te o strateškom planu za razdoblje od 2019. do 2021., a koje je predstavila prof. dr. Isabel Capeloa Gil, predsjednica FIUC-a i rektorica Portugalskog katoličkog sveučilišta.

Novi Upravni odbor, izabran u srpnju prošle godine na posljednjoj Generalnoj skupštini FIUC-a održanoj u Maynoothu u Irskoj, definirao je prioritete Federacije za promicanje kolektivnog promišljanja o njihovoj misiji među članovima velike obitelji katoličkog visokog obrazovanja.

Zajedno s Odborom predsjednica Federacije prof. dr. Isabel Capeloa Gil predstavit će također nove inicijative koje će poticati akademsku suradnju i pridonijeti razvoju katoličkog visokog obrazovanja na međunarodnoj razini.

Na generalnoj skupštini Europske federacije katoličkih sveučilišta u svibnju 2018. u Lublinu u Poljskoj rektor Tanjić i profesor Grégory Woimbée, prorektor s Katoličkog sveučilišta Tolouse u Francuskoj, izabrani su izaslanicima Europske federacije katoličkih sveučilišta za Međunarodnu federaciju katoličkih sveučilišta (FIUC).