Budi dio naše mreže
Izbornik

Religijski poglavari u Jeruzalemu zajedno molili za kraj pandemije

Jeruzalem (IKA)

Poglavari različitih religija i kršćanskih Crkava okupili su se u Jeruzalemu u četvrtak 26. ožujka na gotovo jedinstvenom susretu pred zidinama Staroga grada u zajedničkoj molitvi za zaustavljanje širenja zaraze koronavirusa, izvijestio je Vatican News.

Okupili smo se jer imamo zajednički problem. Bilo da smo Židovi, kršćani ili muslimani – svi molimo Božju pomoć, izjavio je nakon molitve inicijator susreta na terasi gradske vijećnice jeruzalemski gradonačelnik Mosche Leon, za agenciju KNA, prenosi Kathpress. Istaknuo je “da opasnost prijeti svima nama i kao takva je odgovornost za sve, za svakog pojedinog od nas”. Pozvao je sve okupljene da molitvu za zaustavljanje koronavirusa izgovore na svojim jezicima i obredima.

Na molitvi su se okupili muslimani, druzi, bahai, sefardski i aškenski rabini Shlomo Amar i Arieh Stern i s kršćanske strane grčkopravoslavni patrijarh Theophilos III., apostolski upravitelj Latinskoga jeruzalemskog patrijarhata nadbiskup Pierbattista Pizzaballa i kustos Svete zemlje Francesco Patton. Zbog pridržavanja mjera Ministarstva zdravstva broj sudionika bio je strogo ograničen.