Budi dio naše mreže
Izbornik

Rezultati natječaja za financiranje projekata župnih Caritasa

Zagreb (IKA)

Kako bi podržao aktivnosti župnih Caritasa i potaknuo daljni razvoj, a sve u duhu Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, čiji je cilj duhovna i pastoralna obnova svih područja života zagrebačke Crkve pa tako i karitativnog rada, Caritas Zagrebačke nadbiskupije šestu godinu u nizu raspisao je Natječaj za financiranje projekata župnih Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u 2020. godini, kojim će župnim Caritasima biti dodijeljeno 50.000,00 kn za konkretno djelovanje.

Na području Zagrebačke nadbiskupije aktivna su 163 župna Caritasa u čijem radu sudjeluje 1.300 volontera koji pomažu 7.500 osoba u potrebi.
Na natječaj je pristiglo devet projekata iz osam župa. Temeljem propisanih uvjeta kao pet najkvalitetnijih projekata ocijenjeni su sljedeći projekti kojima je dodijeljeno ukupno 50.000,00 kn:
1. projekt „Odškrinuta vrata“ župe Sv. Ivana Nepomuka, Lučko,16.000,00 kn,
2. projekt „Družionica za velike i male“ župe Sv. Ivana Krstitelja, Zagreb, 12.000,00 kn,
3. projekt „Znalac genijalac“ župe Sv. Ivana apostola i evanđeliste, Zagreb, 10.000,00 kn,
4. projekt „Note zajedništva i ljubavi“ župe Svih Svetih, Sesvete, 7.000,00 kn,
5. projekt „Zimnica“, župe Bl. Augustina Kažotića, Zagreb, 5.000,00 kn.

Na žiro račune navedenih župa u roku 15 dana bit će isplaćena dodijeljena im sredstva za provedbu projekta. Natječaj je bio otvoren za sve župe Zagrebačke nadbiskupije koje imaju formalno osnovan i od Nadbiskupskog duhovnog stola odobren župni Caritas, ali i onima koje ga nemaju, uz uvjet da pri Nadbiskupiji podnesu zahtjev za registraciju / odobrenje odbora župnog Caritasa.
Sredstva Natječaja namijenjena su novim ili postojećim projektima i aktivnostima župnih Caritasa usmjerenih na konkretnu pomoć potrebitim pojedincima i obiteljima, izvijestio je Caritas Zagrebačke nadbiskupije.