Budi dio naše mreže
Izbornik

Rijeka: Blagoslov obitelji odgođen do daljnjega

Rijeka (IKA)

Na sjednici dekana Riječke nadbiskupije održanoj 23. studenoga  pod predsjedanjem riječkog nadbiskupa Ivana Devčića odlučeno je da se do daljnjega odgađa blagoslov obitelji.

To znači da ove godine u blagdanskom vremenu župnici i drugi svećenici koji su na ispomoći neće odlaziti u domove svojih župljana sve dok se epidemiološka situacija na području Riječke nadbiskupije, ali i u čitavoj zemlji ne poboljša, a broj oboljelih od koronavirusa ne smanji.

Slijedom navedene odluke Ordinarijat Riječke nadbiskupije poziva sve vjernike Riječke nadbiskupije da ne nasjedaju na telefonske pozive nepoznatih osoba koje nude blagoslov obitelji, jer se zasigurno ne radi o svećenicima Riječke nadbiskupije. U Ordinarijat su već pristigle prijave uznemirenih i zbunjenih građana koji su primili takve pozive. Preporuka je da građani ne dogovaraju s tim osobama nikakav blagoslov i ne upuštaju se u razgovor nego da svoj slučaj prijave policiji, objavljeno je 10. prosinca na mrežnoj stranici Riječke nadbiskupije.