Budi dio naše mreže
Izbornik

Rijeka: Uspostavljen Metropolijski ured za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba

Rijeka (IKA)

U smislu motu proprija pape Franje Vos estis lux mundi i najnovijih mjerodavnih smjernica Hrvatske biskupske konferencije, nadbiskup i metropolit riječki Ivan Devčić osnovao je Metropolijski ured za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba za područje Riječke metropolije.

Riječki nadbiskup imenovao je vlč. mr. Đuliana Trdića, dr. med. biskupijskim povjerenikom za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba za područje Riječke nadbiskupije.

Spolno zlostavljanje maloljetnika i ranjivih osoba sa strane crkvenih osoba na području Riječke metropolije moguće je prijaviti biskupijskim povjerenicima pojedinih biskupija Metropolije ili pak na: Metropolijski ured za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba, Ivana Pavla II. br. 1, 51000 Rijeka; e-mail: zastita.maloljetnika@ri-nadbiskupija.hr; tel. 051 581 423.

Za spomenuto zlostavljanje na području Riječke nadbiskupije valja se obratiti biskupijskom povjereniku vlč. mr. Đulianu Trdiću na gornju adresu, e-mail ili telefon. Prijavitelju se jamči diskrecija, ali svako lažno prijavljivanje bit će najoštrije sankcionirano.