Budi dio naše mreže
Izbornik

Salezijanac Sanjin Jurić zaređen za đakona u Torinu

Torino (IKA)

Član Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca don Sanjin Jurić po polaganju ruku i posvetnoj molitvi umirovljenoga torinskog pomoćnog biskupa Guida Fiandinija zaređen je za đakona u subotu 12. lipnja u bazilici Marije Pomoćnice kršćana u Torinu (Italija).

Uz don Sanjina Jurića zaređena su još osmorica mladih salezijanaca iz različitih dijelova svijeta (Italija, Nigerija, Indija, Bjelorusija).

Geslo đakonskog ređenja bilo je „Služite Gospodinu u veselju“ (Ps 100).

Don Sanjin Jurić rođen je 28. listopada 1994. u Zagrebu, a prije odlaska u Međubiskupijsko sjemenište na Šalati u Zagrebu, živio je s obitelji u Petrinji. Životni put odveo ga je k salezijancima među kojima je nastavio svoju formaciju. Nakon novicijata u Genzano di Romi, položio je prve redovničke zavjete 8. rujna 2014. Zatim je uslijedio dvogodišnji studij filozofije u Rimu, dvogodišnja pedagoška praksa u Rijeci i Zagrebu te studij teologije u Torinu. Krajem kolovoza 2020. položio je doživotne zavjete. Uoči đakonskog ređenja, uspješno je završio teološko obrazovanje stekavši akademski naslov magistra teologije.