Budi dio naše mreže
Izbornik

Salezijanci otvaraju učenički dom u Žepču

Žepče (IKA)

Salezijanci u Žepču završavaju izgradnju učeničkog doma u sklopu projekta Katoličkog školskog centra „Don Bosco“ te će od školske godine 2020./2021. primati učenike srednjoškolce koji će u njemu stanovati i pohađati neku od škola u KŠC-u, ili pak Glazbenu ili neku drugu školu u Žepču.

Salezijanci ove godine slave 25 godina prisutnosti u Žepču. Uz pomoć dobrotvora iz Europe privode kraju projekt gradnje učeničkog doma. Završeni su radovi na fasadi te je 4. lipnja skinuta skela, a u tijeku je unutrašnje uređenje. Svi radovi trebali bi biti gotovi do svetkovine Uznesenja Marijina (Velike Gospe).

KŠC „Don Bosco“ u Žepču dio je Sustava katoličkih škola za Europu koji sačinjava sedam katoličkih školskih centara u Bosni i Hercegovini. Taj centar zapravo je jedina salezijanska prisutnost u BiH, iako su salezijanci na svim kontinentima prisutni s tisućama svojih odgojno-obrazovnih ustanova, od dječjih vrtića do sveučilišta. U Žepče su došli neposredno nakon Domovinskog rata, prvenstveno radi opstanka hrvatskog naroda na tim prostorima, ali su otvoreni prema svima koje žele prihvatiti njihov sustav vrijednosti uz čuvanje, naravno, svojega vlastitog identiteta.

U sastavu KŠC-a „Don Bosco“ u Žepču su dvije škole koje rade po Hrvatskom nastavnom planu i programu: Opća gimnazija (OG) i Tehničko-obrtnička škola (TOŠ).

Za školsku godinu 2020./2021. učenici će u TOŠ-u moći upisati sljedeća usmjerenja:
– tehničar za mehatroniku/elektrotehničar
– agroturistički tehničar
– elektroinstalater/elektromehaničar
– bravar/zavarivač.

U dom će sljedeće školske godine primati samo muške osobe koje se upišu u neku od njihovih škola ili škola u gradu (npr. Glazbena škola). Za djevojke postoji mogućnost stanovanja kod časnih sestara milosrdnica u Žepču.

Salezijanci pozivaju sve zainteresirane, da dođu i sami vide o čemu se radi. Sve potrebne informacije mogu se dobiti na sljedećim kontaktima:
tel. +387 32 888 700 – tajništvo škole
mob. +387 63 566 422 – don Milan (ravnatelj)
mob. +387 63 449 970 – don Ivan (pedagog)
web-stranica Centra: kscdonbosco.ba