Budi dio naše mreže
Izbornik

Salezijanski vizitator don Tadeusz Rozmus u Đakovu

Beli Manastir/Đakovo (IKA)

U sklopu vizitacije Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca, savjetnik salezijanskoga vrhovnog poglavara za Središnju i Sjevernu Europu don Tadeusz Rozmus boravio je 14. i 15. studenoga u Belom Manastiru u salezijanskoj zajednici i župi sv. Martina, biskupa koja je njima povjerena.

U petak 15. studenoga pohodio je Đakovo gdje se, u pratnji salezijanskog provincijala don Tihomira Šutala, te belomanastirskih salezijanaca don Ive Zečevića, don Žarka Akrapa i don Ivana Bolkovca, u Nadbiskupskom domu susreo s đakovačko-osječkim nadbiskupom Đurom Hranićem, umirovljenim nadbiskupom Marinom Srakićem i pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem.

U srdačnom susretu don Tadeusz je predstavio značenje vizitacije za salezijanske zajednice te se osvrnuo na brojne pastoralne programe koje salezijanci poduzimaju diljem svijeta, ponajviše u radu s mladima. Nadbiskup Hranić izrazio je zahvalnost na salezijanskoj prisutnosti u nadbiskupiji, ističući posebnu važnost belomanastirskog Centra za mlade kao pogodnoga mjesta za ostvarivanje različitih oblika pastoralnih susreta i programa za mlade i druge skupine, kako s područja Baranje, tako i cijele nadbiskupije. Nakon objeda u Bogoslovnom sjemeništu, don Tadeusz je razgledao prostore Nadbiskupskog doma i posjetio đakovačku katedralu.