Budi dio naše mreže
Izbornik

Sarajevski KBF bogatiji za još jedno vrijedno djelo na području ekumenizma i međuvjerskog dijaloga

Sarajevo (IKA/KTA)

U izdanju Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta Univerziteta u Sarajevu te suizdanju Glasa Koncila iz Zagreba iz tiska je izašla knjiga umirovljenog profesora dr. sc. Nike Ikića „Križni put dijaloga i ekumenizma“.

Autor knjigu predaje čitateljima u nadi da će ona biti „poticaj novim generacijama, kao i zahvala svim dosadašnjim njegovim djelatnicima kroz ovih pedeset godina, a posebno onima koji su pridonijeli međuvjerskom dijalogu i kršćanskom ekumenizmu. Tu svoju nadu autor zaključuje riječima da „ova mjesna Crkva [vrhbosanska] može biti most zajedništva, a njezin Katolički bogoslovni fakultet motor dijaloga i sveza jedinstva“.

Djelo sadrži tri velike cjeline koje čine tekst raspoređen na ukupno 720 stranica, s bogatom bibliografijom, fusnotama i preglednom metodologijom: Dijaloški put i međureligijski – dijalog most prema društvu i drugim religijama; Ekumenizam – put Katoličke Crkve prema pravoslavlju i drugim kršćanskim zajednicama; Izabrane i osporavane teme.

Recenzenti djela su mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, te profesor emeritus Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu mons. dr. Mato Zovkić.

Ključne riječi:
GK ikić knjiga sarajevski kbf