Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gk

Intervju Glasa Koncila s povjesničarom dr. sc. Josipom Mihaljevićem

U ovotjednom broju Glasa Koncila objavljen je razgovor s doc. dr. sc. Josipom Mihaljevićem, povjesničarom s Hrvatskog instituta za povijest, koji u povodu tridesete obljetnice pada Berlinskog zida govori o komunističkoj prošlosti na našim prostorima i naravi jugoslavenskog socijalizma.

Intervju Glasa Koncila s Martinom Grgurovcem

U ovotjednom broju Glasa Koncila objavljen je razgovor s Martinom Grgurovcem, izdavačem i urednikom niza »Hrvatski velikani« koji je, ususret manifestacija »Mjesec hrvatske knjige« progovorio o stanju u hrvatskom izdavaštvu i nakladništvu.

Novi Glas Koncila

Izvještajem i fotografijom sa svečanosti svećeničkog hodočašća u Pribić o stotoj obljetnici rođenja sluge Božjeg kardinala Franje Kuharića, otvara se novi broj Glasa Koncila, 40. u 2019., s nadnevkom od nedjelje 6. listopada.

Novi broj Glasa Koncila

U Zrinu uz 76. obljetnicu spomena na stradanje žrtava partizanskoga zločina blagoslovljena je novoizgrađena spomen-crkva i slavljena svečana euharistija s koje su postavljena pitanja koja ne mogu i ne smiju ušutkati. Katolički tjednik Glas Koncila, stoga, svoj 38. broj naslovnicom i komentarom urednika mons. Ivana Miklenića otvara tom temom izvještavajući sa samoga događaja pod naslovom „Protivnici istine omogućuju širenje mržnje i netrpeljivosti“.

Novi broj Glasa Koncila

Naslovnica „Glasa Koncila" br. 48 u tekućoj godini, s nadnevkom od 2. prosinca, posvećena je proslavi 25. obljetnice djelovanja Hrvatskoga Caritasa.

Sisački „koncentracijski logor za djecu apsolutna je laž“

U Glasu Koncila od 28 listopada u intervjuu doc. dr. Vlatka Vukelić, povjesničarka s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, razotkriva pozadinu proglašavanja prihvatilišta za djecu u Sisku koncentracijskim logorom, ali i druge povijesne mitove.