Budi dio naše mreže
Izbornik

Sastanak regionalnih ureda JRS-a Jugoistočne Europe u okviru projekta IPA-3D

Sarajevo (IKA)

Projekt IPA-3D (Iskustvo, Promjena, Akcija – Edukacija timova za integraciju u Bosni i Hercegovini i Srbiji) koji ulazi u svoju završnicu te je, u skladu s projektnim planom, 27. i 28. lipnja, u Sarajevu održan sastanak regionalnih ureda JRS-a Jugoistočne Europe, izvještava Vatican News.

Okupljeni predstavnici ureda Isusovačke službe za izbjeglice BiH, Srbije i Hrvatske podijelili su svoja znanja, izazove svakodnevnog rada s migrantima i tražiteljima azila te dogovorili posljednju fazu provedbe projekta, koja će za ishod imati objavu publikacije i online okrugli stol. Taj projekt pokazao se kao vrlo važan korak u osnaživanju i povezivanju rada i usluga Isusovačke službe za izbjeglice, koja danas djeluje u 57 zemalja svijeta gdje prati, služi i zagovara milijune prisilno raseljenih osoba.

Projekt IPA-3D ima za cilj razmjenu znanja i iskustava djelatnika i volontera regionalnih ureda Isusovačke službe za izbjeglice, u svrhu unaprjeđivanja usluga integracija raseljenih osoba. Partnerske organizacije iz Srbije i Bosne i Hercegovine nekoliko godina djeluju na području izbjeglištva i migracija u tim zemljama te su svjesni problema s kojima se izbjeglice i migranti susreću.

Isusovačka služba za izbjeglice u Hrvatskoj projekt provodi od početka rujna 2021. godine, u svom prvom partnerstvu s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.