Budi dio naše mreže
Izbornik

Sažalnica đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića obitelji Drmić iz Tovarnika

Đakovo (IKA)

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je sažalnicu obitelji Drmić iz Župe sv. Mateja u Tovarniku povodom iznenadne smrti Zvonka Drmića, vatrogasca koji je preminuo u raščišćavanju posljedica nevremena.

U sažalnici stoji: „Poštovana i draga obitelji Drmić! S dubokim se osjećajima povezujemo danas s vama u oproštaju od pokojnog Zvonka, iznenada preminulog u 66. godini njegova života. U zajedništvu s vašom rodbinom, susjedima i prijateljima, sugrađanima i župljanima izražavam vam iskrenu i duboku sućut, ujedno ispunjenu zahvalnošću za život pok. Zvonka, za njegovu spremnost i solidarnost prema bližnjima koju je očitovao i u posljednjim trenutcima svoga života, kad je kao vatrogasac, član DVD-a Tovarnik sudjelovao u raščišćavanju posljedica razornog olujnog nevremena koje je 19. srpnja predvečer pogodilo naš zavičaj.

Naša je sućut rasvijetljena i utjehom kršćanske nade, koja nam, u radostima i žalostima, u srce uvijek doziva događaj Kristova uskrsnuća. Po njemu se i mi nadamo uskrsnuću – punini besmrtnoga, vječnoga života.

S nadbiskupom u miru Marinom i pomoćnim biskupom Ivanom izražavam vam svoje duboko zajedništvo i blizinu, uzdižući zajedno s vama molitve Gospodinu da pokojnoga Zvonka privede punini života i radosti uskrsnuća”.