Budi dio naše mreže
Izbornik

Seminar Sustava katoličkih škola za Europu

Kupres (IKA)

Pedagoško vijeće Sustava katoličkih škola za Europu organiziralo je 17. i 18. kolovoza u Kupresu redoviti godišnji seminar za svoje djelatnike, prenosi nedjelja.ba.

Nakon dolaska na odredište te registracije sudionika u popodnevnim satima 17. kolovoza predavanje Pozitivna disciplina i ljubav u odgoju održala je profesorica Univerziteta u Sarajevu dr. Mirjana Mavrak.

Potom je u crkvi Svete obitelji misno slavlje predvodio vrhbosanski nadbiskup metropolit Tomo Vukšić. Koncelebrirali su generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije i promicatelj katoličkih škola za Europu mons. Slađan Ćosić te ravnatelji katoličkih školskih centara iz: Sarajeva, Zenice, Tuzle, Travnika, Žepča (Vrhbosanska nadbiskupija), Banje Luke i Bihaća (Banjolučka biskupija). Na temelju misnih čitanja mons. Vukšić je propovijedao o radnicima koji su primili po denar te je govorio o identitetu katoličkih škola.

Prvi dan seminara završio je druženjem djelatnika Sustava, a večer su animirali sudionici iz KŠC-a Žepče.

U četvrtak 18. kolvoza u hotelu Adria Ski započeli su radni sastanci stručnih aktiva na razini Sustava. na programu je predavanje Vrijeme i prostor za ljubav u radu s ljudima: potraga i kreiranje dr. Mavrak te misa u crkvi Svete obitelji koju predslavi ravnatelj banjolučkog KŠC-a mons. Ivica Božinović.