Budi dio naše mreže
Izbornik

Šestomjesečni moratorij na ovrhe građanima na područjima pogođenima potresom

Zagreb (IKA)

Hrvatska javnobilježnička komora izvijestila je u petak 15. siječnja da zbog iznimnih okolnosti uzrokovanih potresom na snagu stupa šestomjesečni moratorij na slanje rješenja o ovrsi građanima na područjima pogođenima potresom, javlja Hina, a prenosi portal potresinfo.gov.hr Stožera civilne zaštite.

Ministarstvo pravosuđa i uprave je temeljem ranije proglašenog stanja katastrofe na područjima pogođenim potresom u Sisačko–moslavačkoj, Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji, Hrvatskoj javnobilježničkoj komori dostavilo prijedlog postupanja, odnosno donošenja šestomjesečnog moratorija u ovršnim predmetima.

Temeljem navedene odluke, komora je svim svojim članovima, na 326 javnobilježnička ureda diljem Hrvatske, dostavila odluku o prestanku slanja rješenja o ovrsi u predmetima na područjima pogođenim potresom.

Javni bilježnici će u razdoblju trajanja moratorija zaprimati prijedloge za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave, ali neće donositi niti otpremati rješenja strankama, ističu u javnobilježničkoj komori.