Budi dio naše mreže
Izbornik

Sestre milosrdnice u Dubrovniku proslavile svetkovinu sv. Vinka

Dubrovnik (IKA)

Sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskog u Dubrovniku proslavile su u petak 27. rujna blagdan svoga utemeljitelja u Samostanu sv. Vinka. Misno slavlje predvodio je fra Nedjeljko Jerkan iz Samostana Male braće.

Tumačeći evanđeoski tekst o blaženstvima, predvoditelj slavlja je u homiliji istaknuo važnost čitanja te evanđeoske poruke i uspinjanja stepenicama tih blaženstava. Isus govori neočekivano za ljudske uši i slušajući ga, mijenjamo svoj život, rekao je. Sv. Vinko Paulski po nevoljama je naučio što je život jer je dopustio da ga Bog promijeni. Vrijedni rad ruku i znoj lica u služenju mili su Bogu koji nas zove da se približimo istinski siromašnim ljudima, poručio je propovjednik.

„Ne bojmo se progona zbog toga, nego se usredotočimo propovijedati svojim koracima koji vjerno slijede stope Isusa Krista. U tome je pobjeda za vječni život“, poručio je fra Nedjeljko. Preporučio je sestre zagovoru sv. Vinka kako bi životi svih koji nasljeduju Vinkovu milosrdnu ljubav bili vrijedni zajedničkog uzora – Isusa Krista.

Na misi su suslavili upravitelj Župe sv. Andrije, na čijem području se nalazi samostan, don Marin Lučić, župni kapelan don Darko Kovačević i dominikanac fr. Stipo Jurič. Slavlju sestara milosrdnica su se pridružila dvojica bogoslova Dubrovačke biskupije kao i Marijine sestre te susjedi.