Budi dio naše mreže
Izbornik

Sinodski susret afričkih stručnjaka u Keniji

Nairobi (Kenija) (IKA)

Mjesec i pol dana prije kontinentalne skupštine zakazane u Addis Abebi, stručnjaci iz cijele Afrike završili su 25. siječnja sastanak u Nairobiju na kojemu su se usredotočili na pitanja koja će biti u središtu rasprave tijekom skupštine u Etiopiji, izvještava Vatican News.

Ususret afričkoj kontinentalnoj skupštini koja će biti u Addis Abebi u Etiopiji od 1. do 6. ožujka održan je sastanak skupine stručnjaka s cijelog afričkog kontinenta. Drugo je to radno zasjedanje pripremne kontinentalne faze Sinode o sinodalnosti nakon onog održanog u prosincu prošle godine u Gani, tijekom kojeg je kontinentalni tim razmatrao Dokument za kontinentalnu fazu Sinode, koji je pripremilo Glavno tajništvo u Vatikanu.

Od tog prvog sastanka sastavljen je nacrt Dokumenta za afričku kontinentalnu sinodalnost koji će biti dodatno provjerren na drugom sastanku koji organizira Tajništvo SECAM-a (Vijeće biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara), u suradnji s Inicijativom za afričku sinodalnost. Cilj susreta bio je procijeniti nacrt u svjetlu novih spoznaja mjesnih Crkava i raspraviti mogući program za Kontinentalnu skupštinu u ožujku u Addis Abebi, izvještava Vatican News.

Ključne riječi:
Afrika Sinoda o sinodalnosti