Budi dio naše mreže
Izbornik

Sjednica Povjerenstva za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije

Đakovo (IKA)

Povjerenstvo za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije održalo je svoju 64. sjednicu u subotu, 19. studenoga u prostorima Nadbiskupskog doma u Đakovu.

Tijekom sjednice koju je vodio nadbiskupijski povjerenik za pastoral mladih vlč. Mario Žigman, članovi Povjerenstva kroz sedam točaka dnevnog reda planirali su susrete za mlade koji dolaze u toj školskoj i akademskoj godini.

Nakon zajedničke molitve, dogovarali su se prijedlozi i detalji Nadbiskupijskog susreta mladih i u sklopu njega večeri slavljenja, a koji će se održati u lipnju 2023. godine. Detaljnije o samom susretu mladi će moći više saznati prateći društvene mreže Ureda za mlade. Potom je iznesen konačni prijedlog rute i plana Nadbiskupijskoga križnog puta mladih koji će biti u subotu, 25. ožujka 2023. na relaciji Strošinci – Soljani – Drenovci – Šumanovci, u duljini od 24,6 km. Mladi će tim križnim putem sudjelovati u proslavi 650 godina svetišta u Šumanovcima.

Iduće subote započinje nova formacija „Mladi za mlade“ na koju se prijavilo oko 60 mladih s područja Nadbiskupije. Članovi Povjerenstva i nekoliko vjeroučitelja koji su započeli formaciju prošle godine uključit će se u susrete animiranjem pojedinih grupa te odraditi specijalizaciju s mladima iz ovogodišnje grupe.

Nakon što završi uređenje prostora starog Svećeničkog doma, mladima će se ponuditi termini duhovnih obnova, koje bi animirali članovi Povjerenstva.