Budi dio naše mreže
Izbornik

Sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola

Zagreb (IKA)

U prostorijama Hrvatske biskupske konferencije održana je 21. listopada redovita sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika u katoličkim školama.

Na sjednici su sudjelovali dr. Snježana Mališa s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u Zagrebu, Iva Baričević iz Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica s pravom javnosti u Zagrebu i Ivana Mokri iz Salezijanske osnovne škole u Zagrebu te Danijel Holeš, tajnik Nacionalnog ureda za katoličke škole.

Članovi Povjerenstva osvrnuli su se na Stručni skup za tajnike i računovođe 22. listopada, zatim su razmotrili određene pojedinosti oko organiziranja Susreta trajne formacije stručnih suradnika, ravnatelja, vjeroučitelja i duhovnika katoličkih škola koji će se održati 8. studenoga na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Dogovoreni su predavači prof. dr. fra Ante Vučković, profesor na KBF-u u Splitu i Lana Batinić, asistentica na Hrvatskome katoličkom sveučilištu.

Na dnevnom redu bila je i trajna formaciji svih djelatnika u katoličkim školama koja će se iduće godine održati 24. i 25. travnja u Šibeniku. Prihvaćeni su i predstavljeni predavači: dr. Krunoslav Novak, profesor na Hrvatskome katoličkom sveučilištu, dr. fra Darko Tepert iz Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda te je predložen za predavača i prof. dr. Josip Burušić, znanstveni savjetnik Instituta Ivo Pilar, izvijestio je na svojim mrežnim stranicama Nacionalni ured za katoličke škole.