Budi dio naše mreže
Izbornik

Sjednica Povjerenstva za vjeroučiteljske mandate i personalna pitanja

Požega (IKA)

U pripravi za početak nove školske 2020./21. godine u prostorima Biskupskog ordinarijata u Požegi, u ponedjeljak, 24. kolovoza održana je sjednica Povjerenstva za vjeroučiteljske mandate i personalna pitanja.

Na sjednici Povjerenstva čiji su članovi Patricija Brdar, Ivica Lalić i Robert Mokri na čelu s Robertom Kupčakom, predstojnikom Katehetskog ureda i voditeljem Povjerenstva, razmotrene su pristigle zamolbe vjeroučitelja za rad u školama na području Požeške biskupije. Članovi Povjerenstva dali su svoja mišljenja o pojedinom kandidatu za dobivanje kanonskog mandata za poučavanje katoličkog vjeronauka koja će potom biti predstavljena dijecezanskom biskupu.

Vjeroučitelji i odgojiteljice u vjeri koji djeluju na području Požeške biskupije okupit će se petak, 28. kolovoza u crkvi Sv. Lovre na svoj redoviti susret na početku nove školske godine kada će im za vrijeme euharistijskog slavlja koje će predvoditi požeški biskup Antun Škvorčević biti uručeni kanonski mandati za poučavanje vjeronauka u školi i provođenje vjerskog odgoja u predškolskim ustanovama.