Budi dio naše mreže
Izbornik

Skac „Palma“ prikuplja donacije za novo kombi vozilo

Zagreb (IKA)

Studentski katolički centar „Palma“ je u veljači 2023. krenula s pripremom kampanje za grupno financiranje „Uključi se u KOMBInaciju“ za kupnju novog kombija koji je neophodan za realizaciju projekata i aktivnosti koje udruga više od 20 godina organizira za mlade, a četiri mjeseca kasnije, zahvaljujući velikodušnosti više od 350 pojedinaca i tvrtki prikupili su 30 323 eura, priopćili su 22. rujna iz Skaca.

Kampanju kroz koju su komunicirali aktivnosti koje provode, izazove s kojima se suočavaju te ono u što vjeruju i na što ih Bog poziva, predstavili su javnosti u svibnju. Donacije su prikupili putem platforme Bona Fides Invest te direktnim uplatama na račun udruge.

Iako su inicijalno planirali prikupiti sredstva za kupnju novog kombija čija je vrijednost 75 tisuća eura, a tijekom trajanja kampanje pratili su ponudu i cijene putničkih kombi vozila i zaključili da je realnije uzeti novije rabljeno vozilo, s malom kilometražom i otprilike godinu dana staro. Cijena takvog vozila sa svom opremom iznosi oko 50 tisuća eura. Dio sredstava, kako su najavljivali, planiraju prikupiti i putem natječaja.

„Zahvalni smo svima koji su na bilo koji način pomogli da prikupimo ovaj ogromni iznos novca. Trenutno čekamo rezultate Loyola Foundation natječaja u kojem smo prošli prvi krug za potporu u iznosu od 17 tisuća eura. S obzirom na dosad prikupljeni iznos spomenute potpore od natječaja, zaključili smo kampanju na Bona Fides Invest platformi. Financijski nam je isplativije preostali potreban iznos prikupljati direktnim uplatama na Skac „Palma“ račun jer u tom slučaju štedimo iznos naknade za korištenje platforme, a i dio dosad prikupljenih sredstava moramo odvojiti za isporuku nagrada zahvale donatorima. Na kraju kampanje i nakon što kupimo kombi, predstaviti ćemo vam detaljnu financijsku sliku cijele kampanje. Rezultate natječaja očekujemo do kraja ove, a novo vozilo planiramo kupiti početkom 2024. godine“, poručuju iz Skaca „Palma“.

Kampanja „Uključi se u KOMBInaciju“ se nastavlja, a donacije se mogu izvršiti direktnom uplatom na račun (HR0324840081100323384).

Ključne riječi:
donacije skac palma