Budi dio naše mreže
Izbornik

Skupština Društva bivših studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Zagreb (IKA)

U utorak 10. prosinca u dvorani I Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Vlaška 38, Zagreb, održana je redovita godišnja Skupština Društva bivših studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (DBS-KBF/AMAC FTC).

Skupštinu je vodio predsjednik Društva prof. dr. sc. Tonči Matulić zajedno s tajnicom doc. dr. sc. Vandom Kraft Soić.

Članovi Društva bivših studenata KBF-a Sveučilišta u Zagrebu

Skupštini je nazočilo četrdesetak redovitih članova. Otvorena je pjevanjem himne Društva Slava ti, predobri Bože te pozdravima Predsjednika Društva i dekana Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Maria Cifraka. Nakon toga je duhovni voditelj Društva vlč. Vlado Razum održao prigodnu duhovnu misao, a potom su donesene važne odluke temeljem određenoga i prihvaćenog dnevnog reda.

Između ostaloga Predsjednik je podnio izvješće o radu Društva u 2019. godini, a također je usvojen predloženi Godišnji program rada za godinu 2020. Proslava Dana Društva – Stepinčevo 2020. održat će se u subotu 15. veljače 2020. u Pribiću, rodnom mjestu sluge Božjega kardinala Franje Kuharića i u Krašiću, rodnom mjestu i mjestu kućnog pritvora blaženoga Alojzija Stepinca. Društvo poziva sve članove da dođu na to vrijedno duhovno-rekreativno druženje.

Na kraju Skupštine Predsjednik je svima zahvalio na sudjelovanju i otpjevana je akademska himna Gaudeamus igitur.

Nakon stanke uslijedio je drugi dio susreta na kojemu su se članovima Skupštine Društva pridružili i studenti KBF-a, a na kojemu su svoju alumni priču ispričali Blaženka Jančić, dipl. kateh., urednica Odjela Religija na Hrvatskom radiju i Tomislav Filić, dipl. theol., ravnatelj Osnovne škole Augusta Harambašića.