Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavlje Franjevačke mladeži u Belišću

Belišće (IKA)

Na euharistijskome slavlju u crkvi Sv. Josipa Radnika u Belišću 7. studenoga proslavljena su obećanja Mjesnoga bratstva Franjevačke mladeži.

Obećanja je obnovilo osmero mladih, a prvi put ih je dalo devetero mladih. Za geslo su ove godine izabrali riječi apostola Pavla Galaćanima: „Vi ste, braćo, na slobodu pozvani“ (Gal 5,13).

Euharistijskome slavlju predsjedao je fra Marko Neretljak, duhovni asistent FRAMA-e na nacionalnoj razini te područni i mjesni u Zagrebu, koji je u homiliji mladima istaknuo važnost svjedočenja vlastite vjere i puta franjevačkoga poziva, pozvavši ih na odgovoran kršćanski život.

Obećanja je uime Crkve i franjevačke obitelji primio duhovni asistent belišćanske FRAMA-e fra Mirko Mišković. Na kraju euharistijskoga slavlja prigodnom riječju i zahvalom obratila se mjesna predsjednica Korina Sinković. Zbog trenutačne epidemiološke situacije na samome slavlju ove godine nisu bili prisutni predstavnici drugih mjesnih bratstva Osječkoga područja, ali su sudjelovali predstavnici Nacionalnoga vijeća predvođeni predsjednicom Anom Matić. Sudjelovali su, također, predstavnici Mjesnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda, brojni simpatizeri Franjevačke mladeži te pojedini vjernici iz belišćanske župe. Pjevanje na misi predvodili su sami framaši.

Poslije euharistije održan je kratki domjenak koji su pripremili Samostan sv. Josipa u Belišću, Mjesno bratstvo Franjevačke mladeži i župljani.

Ključne riječi:
Belišće FRAMA obećanja