Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavlje krštenja na Šubićevcu

Šibenik (IKA)

Šibenski biskup Tomislav Rogić krstio je u nedjelju 27. studenoga na šibenskom Šubićevcu Jakova Juranića, peto dijete u obitelji Krešimira i Dijane.

U homiliji biskup Rogić kazao je kako je došašće  vrijeme vježbanja nade, iščekivanje dolaska Spasitelja, priprema za njegov drugi dolazak kako bi nas našao spremne i dostojne da stanemo pred njega. Zapravo nas ovaj prvi dio došašća više sprema na konačni susret s Kristom, nego na sam blagdan Božića.

Pavao piše Rimljanima, zaodjenite se Gospodinom Isusom Kristom. Zaodjenuti se Kristom? To je sam sakrament krštenja! – To znači živjeti tako da svi vide čiji smo – Kristovi – kršćani. Pa ako to do sada baš nije bilo u svemu, evo došašća, blagoslovljenog vremena za vježbu da tako bude! Zaživimo intenzivnije svoju povezanost s Bogom i na taj način – po življenju evanđeoskih vrijednosti – uprisutnimo Krista u današnjem svijetu. To je kršćanski poziv i zadatak kojega ne smijemo zaobići, poručio je biskup Rogić.

Naglasio je kako je obitelj je prva škola čovječnosti, ljubavi i sebedarja. Obitelji Juranić zahvalio je na prihvaćanju života jer time svjedoče svoju vjeru u Božju providnost i Božju ljubav za čovjeka.

Koncelebrirao je župnik i gvardijan na Šubićevcu fra Mario Radman.