Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavlje krštenja u Velikoj Ludini

Velika Ludina (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić krstio je u subotu 30. listopada u župnoj crkvi Sv. Mihaela ark. u Velikoj Ludini Josipa, peto dijete u obitelji Ane i Marina Lidmila.

Na podjeli sakramenta krštenja sudjelovao je i domaći župnik Mato Sukalić. Nakon Službe riječi okupljenima se obratio biskup Košić, istaknuvši da pročitana Božja Riječ govori kako se krštenjem svi po Duhu Božjem uključujemo u tijelo Kristovo. „To je Crkva, vidljivo zajedništvo vjernika te time i predznačujemo samoga Krista koji je uskrsnuo i živ je na ovom svijetu upravo po nama, našem svjedočanstvu i vjeri. Ta vjera treba rasti, ali je treba prvo i započeti živjeti. Taj početak je krštenje. To je kao kada se zapali svijeća, ona gori sve jače i jače, a da bi sve više i više obasjavala naš život. Molimo zato Gospodina da ovo dijete primi u zajedništvo Isusovih učenika i da po ovom sakramentu postane dijete Božje“, poručio je biskup. 

Izrazivši veliku radost i čestitavši roditeljima, kumovima i župnoj zajednici, biskup je rekao kako mu je to treće takvo kršenje u ovom mjesecu jer je u župi Martinska Ves krstio peto dijete, a u župi Posavski Bregi osmo dijete u obitelji. „To je znak, doduše rijedak, da roditelji poštuju život i da nisu sebični. To je nekako i značenje onog što se pokazuje u ovakvim primjerima i zato mi kao Crkva željeli bi da bude čim više ovakvih obitelji i da one ne budu iznimka“, rekao je biskup i na kraju pozvao sve okupljene da podrže i pomognu sve one mlade obitelji koje mogu i žele imati više djece.  Na kraju biskup je uručio roditeljima prigodne darove Sisačke biskupije.