Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavljena misa u Domu za starije i nemoćne osobe "Kantrida"

Rijeka (IKA)

U povodu Svjetskog dana bolesnika u srijedu 12. veljače u Domu za starije i nemoćne osobe „Kantrida“ u Rijeci misu je predvodio mons. Nikola Uravić.

U propovijedi potaknuo je vjernike da u trenucima nemoći imaju pouzdanja u Boga, te podsjetio na Isusovo pitanje učenicima: „Zar nemate vjere, vi malovjerni? Gdje vam je vjera?“, iz Matejeva evanđelja. „To isto pitanje upućeno je i nama i trebamo se zapitati vjerujemo li Božjoj riječi“, rekao je. Umirovljenicima je poručio da je u teškim trenucima Bog uvijek uz njih, ali i svi djelatnici Doma na Kantridi. „Krist vas neće napustiti kada stignu životne oluje“, rekao je mons. Uravić.

„Nitko ne voli život bez smisla. Volimo kada smo korisni i kada možemo nešto raditi, ali i u godinama kada smo slabi i nemoćni, možemo sudjelovati u otajstvu Kristove žrtve na križu“, rekao je u nastavku propovjednik. „Krist je uz nas i u trenucima slabosti i tada možemo ojačati našu vjeru i svojim svjedočanstvom posredovati svjedočanstvu spasenja, kako nas samih, tako i naših obitelji i svih drugih oko nas“, poručio je mons. Uravić.
Nakon propovijedi predvoditelj misnog slavlja je sa svećenicima korisnicima Doma podijelio bolesničko pomazanje. Nakon mise župnik župe sv. Antuna Padovanskog s Kantride, na čijem teritoriju se nalazi Dom, don Ivan Kordić, zahvalio je ravnateljici Doma Mariji Maras na svemu što sa svojim djelatnicima čini kako bi umirovljenicima Dom pružao usluge na najvišoj razini. Na misi su pjevale učenice Prve sušačke hrvatske gimnazije sa svojim profesorom Brankom Ivoševićem. Na euharistijskom slavlju sudjelovali su članovi Organizacijskog odbora Svjetskog dana bolesnika s predsjednicom dr. Asjom Valković Mikom.