Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavljena misa zadušnica za vlč. Ivicu Miloša

Zagorje Ogulinsko (IKA)

Misa zadušnica za preminulog svećenika Gospićko-senjske biskupije, župnika Zagorja i Modruša vlč. Ivicu Miloša slavljena je u ponedjeljak 6. prosinca u Župi sv. Jurja u Zagorju Ogulinskom.

Tijelo vlč. Miloša pokopano je u petak 3. prosinca u njegovoj rodnoj župi Kandija, kod Bugojna.

Prilikom slavlja zadušnice, od pokojnika su se oprostiti njegovi župljani kao i župni upravitelj vlč. Nikola Prša, župnik Župe bl. Alojzija Stepinca fra Mirko Kralj, i predslavitelj, župnik u Plaškom i Saborskom don Goran Antunović.

„Neka ova misa bude prilika za prepoznavanje darova koje smo dobili od Boga i trenutak za podizanje kroz smrt jer smo stvoreni za vječnost. Pokojni Ivica umro je s osmjehom na licu i danas radosno molimo za njega ali i nas“, istaknuo je don Goran na početku mise.

Homiliju je izrekao vlč. Prša. Istaknuo je da su se okupili „radi čovjeka kojeg su mnogi voljeli, za neke je bio kontroverzan ali i čudesan. Riječ je o Isusu Kristu za kojim mi danas ne tugujemo nego se veselimo i zahvaljujemo mu što je uskrsnuo radi nas. Pokojni Ivica mnoge je krstio, davao utješnu molitvu, mnoge odveo na zadnji počinak. Dok oplakujemo pokojnog župnika molimo se za mir i radost njegove duše. S molitvama mu pomozimo da mu se otpuste grijesi da što prije i radosnije dođe u raj. Jer molitva je jedino sredstvo kojim se zahvaljujemo pokojnima jer je tanak veo između onog i ovog svijeta. Prinesimo osobnu žrtvu sa zahvalnošću za sve ono što nam je Ivica pružio. Zahvalni smo što je bio dio našeg klera.“

Pjevanje je predvodio župni zbor pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Franje Puškarića.

Nakon mise župljani su ostali u druženju uz spomen na svoga preminulog župnika.