Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavljeni jubileji četiriju bračna para u župi Vidici

Šibenik (IKA)

U župi svetog Petra na Vidicima, 26. studenog na nedjelju Krista Kralja, u sklopu misnog slavlja u župnoj crkvi svetog Petra proslavljeni su bračni jubileji četiriju bračna para.

Sveto i Živana Jurić obilježili su trideset i pet godina braka, Ante i Nataša Ban imaju 20 godina braka. Marijan i Tina Lubić obilježili su petnaest godina, a Marin i Ivana Cvitan pet godina braka. Misno slavlje predvodio je župnik fra Željko Klarić.

Kako je istaknuo župnik, obilježavanje bračnih obljetnica ima isti cilj kao i obilježavanje jubilejske godine: da se počne ispočetka, da se oproste dugovi od prije i da se obeća vjernost za buduće vrijeme. Župnik Kalrić kazao je kako obilježavanje bračnih obljetnica ima velik značaj za sam bračni par, a jednako tako i za njihovu djecu, rodbinu i prijatelje.

Brak koji je zajednica muškarca i žene jedan je znak u kojem Bog ostvaruje svoju ljubav. Za župnu zajednicu takav znak  od iznimnog je značaja i svjedočanstvo je ljubavi. Sakrament braka počinje na oltaru i na oltaru bi trebao živjeti, kazao je fra Željko Klarić koji u Šibenskoj biskupiji vrši  službu povjerenika za pastoral braka i obitelji.