Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: jubilej

Sveta vrata, oprost i povratak

Tijekom nadolazećeg slavlja Jubileja kroz sveta vrata prijeći će milijuni hodočasnika. Sveta vrata upućuju na Krista i njegovo milosrđe. Otvaranjem dvojih brončanih vrata od strane Rimskog biskupa 24. prosinca ova godine, označit će početak Svete godine, objavljuje Vatican News na svojim mrežnim stranicama.

Papa Bonifacije VIII. i proslava prvog Jubileja

Približavajući se proslavi Jubileja 2025. godine, prof. Agostino Paravicini Bagliani za "Vatican News" otkriva kako je protekla proslava prvoga kršćanskog Jubileja 1300. godine za vrijeme pontifikata Bonifacija VIII.

Zlatni jubilej sestara dominikanki u HKM Hamburg

Zlatni jubilej, 50 godina djelovanja sestara dominikanki u Hrvatskoj katoličkoj misiji Hamburg, svečano je proslavljen prigodnom akademijom u subotu, 13. travnja i misom u nedjelju, 14. travnja.

Povijest i korijeni jubileja u Svetom pismu

Približavajući se proslavi jubilejske 2025. godine, kardinal Gianfranco Ravasi za izdanje lista „L`Osservatore Romano“ od 9. travnja, protumačio je povijest i korijen jubileja kroz biblijske retke.

„Jōbēl“ – poruka pravde i jednakosti

Paolo Ondarza za izdanje lista „L`Osservatore Romano“ od 9. travnja, istražujući etimologiju pojma „jubilej“, razgovarao je s rabinom Riccardom Di Segniom, glavni rabinom Židovske zajednice u Rimu.

Ikona milosrđa kružit će svijetom do Jubileja 2033. godine

Na nedjelju Božjega milosrđa, u Godini molitve, 7. travnja 2024., počelo je međunarodno putovanje „Peregrinatio Misericordiae“ ikone koju je papa Franjo blagoslovio 6. studenog 2023., tijekom audijencije u koju je primio volontere i korisnike Male kuće milosrđa iz Gele na Siciliji, objavio je Vatican News.

Papa: Neka jubilej svima pomogne iskusiti nadu

Papa Franjo susreo se u petak, 15. ožujka 2024. sa sudionicima plenarnoga zasjedanja Dikasterija za evangelizaciju, Odjela za temeljna pitanja u svijetu te se u svojem govoru osvrnuo na prekid do kojega je došlo u prenošenju vjere, izvijestio je Vatican News.

Završetak proslave obljetnicâ rođenja i beatifikacije sv. Male Terezije

U svetištu svete Terezije od Djeteta Isusa u Lisieuxu, kardinal Marcello Semeraro, prefekt Dikasterija za kauze svetaca, predvodio je misno slavlje u nedjelju 7. siječnja 2024. prigodom završetka proslave obljetnice rođenja i beatifikacije sv. Terezije od Djeteta Isusa. U nastavku donosimo cjelovit prijevod kardinalove homilije koja je objavljena na mrežnim stranicama Dikasterija za kauze svetaca.

1 2 3 5