Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavonski Brod: Misno slavlje ususret početku inicijative „40 dana za život“

Slavonski Brod (IKA)

U priprava za molitvenu inicijativu „40 dana za život“, koja će se i ove jeseni u Slavonskom Brodu odvijati u krugu Opće bolnice, misno slavlje u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći predvodio je u petak 23. rujna vlč. Marko Obradović, domaći župni vikar.

Moliteljima te inicijative koji su sudjelovali na slavlju poručio je da je svaka inicijativa uspješna ako je praćena molitvom i postom. Kako je toga dana Crkva slavila sv. Padra Pija, ustvrdio je da je on primjer kako Gospodin čini čuda po ustrajnim molitvama.

„Uđimo ponizno i u ovu molitvenu inicijativi, svjesni da će Bog i po nama činiti čuda kako je to činio po sv. Padru Piju. Svaka vaša molitva, trud i žrtva za najnezaštićeniju ljudsku skupinu – za nerođene – zasigurno će donijeti ploda. Činimo ono što nam savjetuje ovaj veliki svetac Katoličke Crkve: tjedno se ispovijedajmo, svakodnevno primajmo svetu pričest, činimo svakodnevno ispit savjesti, čitajmo duhovnu literaturu i svaki dan misaonim molitvama zahvaljujmo Gospodinu“, poručio je, uz ostalo, vlč. Obradović.

Poslije mise od župne crkve Gospe Brze Pomoći do franjevačke crkve Presvetog Trojstva održana je procesija s izvornom slikom Gospe Brze Pomoći, koje su prije 65 godina u tu župu donijele uršulinke. Vlč. Obradović je istaknuo da je procesija izvanjski znak i očitovanje naše vjere i naše borbe protiv zla u ovome svijetu.

Dodao je da su upravo uršulinke s tom Gospinom slikom pokrenule pobožnost Gospi Brze Pomoći te na poseban način molile upravo za nerođene. Bila je to molitvena inicijativa „Spasimo nerođene“, a zabilježene su i uslišana svjedočanstva po tim molitvama. Po dolasku u franjevačku crkvu, Framaši su predmolili bijelu krunicu za spas nerođenih. Na kraju je fra Ivan Crnković podijelio blagoslov svim moliteljima inicijative „40 dana za život“.