Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavonski Brod: Župa Gospe Brze Pomoći proslavila nedjelju zahvale

Slavonski Brod (IKA)

Vjernici Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu proslavili su 25. listopada nedjelju zahvale.

Misu je predslavio domaći župnik Ivan Lenić.

U homiliji je pojasnio što je najvažnije u vjerničkom življenju, na čemu se ono temelji, i na čemu će opstati čovječanstvo.

Naglasio je da Isus jasno govori da je ljubav prema Bogu i bližnjemu ključ svega vjerničkog življenja, svih odnosa i zalaganja, svake težnje za napretkom, u bilo kojem obliku.

Posvjestivši vjernicima da su od Gospodina prvo ljubljeni, ustvrdio je da su pozvani dati odgovor na tu njegovu ljubav. „Jedan od načina na koji se očituje naša ljubav je zahvalnost. Danas budimo u nama zahvalnost za tako konkretiziranu Božju ljubav da imamo svakoga dana kruha na stolu i svega potrebnoga za hranu i život, da nas međusobna ljubav u obitelji motivira svakom načinu rada kojim ćemo opskrbljivati potrebno za život najmilijih i biti solidarni prema bližnjima u potrebi. Zahvalnost je usko vezana s ljubavlju i nema snage ako nije vezana s ljubavlju. Svatko tko ljubi ima potrebu zahvalnosti i pozvan je to činiti bez zadrške; Boga ljubiti svim srcem svojom i svom dušom svojom u svakoj prigodi života svoga, te bližnjega kao sebe samoga. Gdje god ima prave ljubavi bit će i zahvaljivanja, gdje nema ljubavi nema ni zahvalnosti“, rekao je, uz ostalo, župnik Lenić.

Darove su na oltar prinijeli članovi Folklornog ansambla Brod, djeca i mladi odjeveni u narodne nošnje. Oltar je bio urešen ručnim radovima te plodovima rada župljana i zemlje.

Pjevanje je predvodio veliki župni zbor kojim je ravnala s. Cecilija Kolarić.